Dierenrechtenorganisaties woedend op student die levende goudvis opdrinkt

Student Met Goudvis In Bier
News
School
03-09-2019 00:26
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Studenten doen soms gekke dingen en al zeker als er alcohol of feestjes bij betrokken zijn. Dat mocht nog maar eens blijken in een filmpje van een Nederlandse student aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

In het filmpje, dat inmiddels ook op videoplatform Dumpert.nl is verschenen, is te zien hoe de student voor zijn ontgroening een glas bier met daarin een nog levende goudvis naar binnen kapt en vervolgens doorslikt. Als het glas leeg is, volgt luid gejuich van zijn kompanen.

De student haalde zich met het filmpje heel wat woede op de hals van verschillende dierenrechtenorganisaties, waaronder Vissenbescherming, Dierbewustleven en BiteBack. Die vinden de smakeloze stunt allesbehalve om mee te lachen. "Het is bij wet verboden om een dier zonder reden pijn te doen of in hun welzijn te benadelen. Dit is wreedheid tegen een dier voor entertainment en dat is onacceptabel", aldus een woordvoerder van de Vissenberscherming.

Directeur Piet van Ierland betreurt het voorval, maar bekijkt het als "een studentikoze actie". "Het is een beetje dom, maar jongens van die leeftijd doen dat nu eenmaal", stelt het hoofd van de Fontys Hogeschool. "Gelukkig is het niet onder druk gebeurd en is het maar een stommiteit. Het is niet iets waarbij iemand in gevaar werd gebracht. Het hoort er een beetje bij", voegt hij eraan toe.

Na het zoveelste incident hebben de dierenorganisaties er echter genoeg van en willen ze dat er een totaalverbod komt op het gebruik van dieren tijdens studentenontgroeningen. De dierenrechtenorganisaties plannen volgende week om aangifte te doen tegen de Tilburgse student.