Deze versoepelingen gaan vanaf vandaag in

2019 Wijn Alcohol
News
Coronavirus
09-06-2021 09:49
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het is vandaag 9 juni en dat kan maar één ding betekenen: de versoepelingen gaan in! Wat mogen we weer op het gebied van horeca, sport en evenementen? We zetten de highlights op een rijtje.

  • Horecagelegenheden mogen de deuren van de restaurants weer openen. Niet alleen terrassen kunnen nu bezet worden, ook tafeltjes binnen zijn opnieuw beschikbaar. Zaken mogen geopend zijn tussen 05.00 uur en 23.30 uur. Je mag met maximaal vier personen aan een tafel zitten. Vorm je een huishouden met meer personen of ben je met kinderen tot en met twaalf jaar? Dan mag je met meer mensen aanschuiven.
  • Bioscopen, speelautomatenhallen, casino’s, dierenparken, pretparken, tropische zwembaden, binnenspeeltuinen, indoor recreatie en bowlingcentra mogen weer helemaal open. De anderhalve meter afstand blijft. Het dragen van mondkapjes ook.
  • Sauna’s kunnen de deuren opnieuw open gooien, jacuzzi’s, stoomcabines en hammams ook. Hetzelfde geldt voor fitnesscentra, al is het hier wel zo dat gedeelde kleedkamers en douches voorlopig nog niet gebruikt mogen worden. Voor en na het sporten dient men een mondkapje te dragen.
  • Professionele sportwedstrijden en -trainingen kunnen doorgaan zonder een beperkt aantal deelnemers. Bij de amateursport geldt een maximum van vijftig personen binnen en honderd personen buiten. Ook hier blijven douches en kleedkamers dicht.
  • Je mag vier personen thuis ontvangen. Kinderen tot en met twaalf jaar worden niet meegerekend. In de tuin zijn meer mensen welkom, namelijk vijftig. Op straat is het tussen 05.00 en 00.00 uur toegestaan om met tien mensen samen te scholen. ’s Nachts wordt dat aantal teruggetrokken naar vier personen.
  • Shoppen mag weer met het hele gezin. Liever met een vriend of vriendin de stad in? Dan geldt er een groepsgrootte van twee personen.
  • Tot slot mogen er ook bij huwelijken, begrafenissen, crematies en erediensten weer meer mensen aanwezig zijn: honderd in het totaal, mits daar een speciale ruimte voor is. Bij diensten die buiten worden gehouden zijn tweehonderd mensen welkom.