Deze veganistische lekkernijen eet je aanstaande zondag op World Vegan Day

2020 Veggie Mcdo
Lifestyle
Food
28-10-2020 12:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Aanstaande zondag is het World Vegan Day, een jaarlijks evenement dat iedere 1 november over de hele wereld wordt gevierd door veganisten. Maar ook voor vleeseters is deze dag de perfecte gelegenheid om eens een dagje geen dierlijk voedsel te bereiden. Klinkt als een onmogelijke opgave? Dat is het niet. In vrijwel iedere horecazaak, fastfoodrestaurant of winkel vind je tegenwoordig veganistische gerechten terug.

Neem bijvoorbeeld de McDonald's, die tegenwoordig niet alleen een Veggie McChicken, maar ook andere vegetarische burgers serveert. Bij onze noorderburen is er nu tijdelijk de Veggie McKroket, gemaakt van vegetarisch draadjesvlees. Net zo lekker, net zo krokant.

Of wat dacht je van HEMA? Daar is sinds kort de OokWorst verkrijgbaar, de vegetarische variant van de iconische rookworst. Het gerecht is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en vrije uitloopei- en erwteneiwit.

Zelfs Domino's laat zien dat een overheerlijke pizza helemaal geen vlees hoeft te bevatten. De keten heeft permanent twee vegan pizza's op het menu staan: de Pizza Vegan Margarita en de Pizza Vegan Spicy. Ze bevatten allebei tomatensaus en vegan kaas. Om je vingers bij af te likken.

Wie in dit rijtje ook zeker niet mag ontbreken, is IKEA. De meubelgigant verkoopt na al die jaren eindelijk een plantaardige editie van de wereldberoemde Zweedse balletjes. En als we zeggen plantaardig, bedoelen we ook echt plantaardig. Het gerecht bestaat uit niets anders dan erwteneiwit, haver, aardappel, appel en ui.

Tot slot willen we ook graag de veganistische Magnums vermelden. Deze lijken in alles op de normale versie van het ijsje, maar dan zonder zuivel. Ook deze traktatie is gemaakt van erwteneiwit. Verkrijgbaar in twee verschillende smaken: Classic en Almond.