Deze kraskaart brengt je langs toffe restaurantjes in Gent

Kraskaart
News
Bizarre
29-04-2021 17:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Veel mensen zullen reikhalzend uitkijken naar de dag waarop de terrassen weer open mogen. Studenten Elisabeth, Ruben, Camiel en Matteo doen dat ook. Misschien nog wel meer dan anderen. Zij hebben voor hun afstudeerproject een restaurant-kraskaart gemaakt, die je langs tientallen toffe restaurants en cafés in Gent stuurt.

Je kunt de kraskaart het beste vergelijken met een soort bucketlist. De kaart is vormgegeven op een plattegrond van Gent en is voorzien van 29 blauwe vakjes. Die vakjes staan voor verschillende restaurants en barretjes die in de stad te vinden zijn. “Om de horeca te steunen, maakten we een kraskaart van gezellige en betaalbare restaurants in Gent. Op die manier bieden we deze restaurants meer naambekendheid en klanten”, leggen de bedenkers van het concept uit op hun website.

De bedoeling van de kaart is natuurlijk dat je alle vakjes wegkrast. En dat mag je pas doen als je de verschillende locaties bezocht hebt. Uitgekrast? Dan is er ook nog een kraskaart voor minder gekende dorpen en steden in België die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De kraskaarten zijn verkrijgbaar via deze website.