Deze horecazaak organiseert een kampioenschap frikandellen eten

2020 Snack Frikandel Frikadel Friet
Lifestyle
Food
25-06-2020 18:18
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Is één frikandel niet genoeg voor jou? En zou jij er met gemak twintig in je mond kunnen stoppen binnen een tijd van zestig minuten? Hou 11 juli dan vrij in je agenda. Je moet er voor naar Nederland, maar op die datum organiseert Eethuis Reintje een frikandellenwedstrijd.

Het kampioenschap begint om 14.00 uur en zal één uur in beslag nemen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk frikandellen van 100 gram per stuk naar binnen schuift. Krijg je dat zonder saus niet voor elkaar? No worries. Op tafel zullen er drie verschillende sausjes voor je klaarstaan. Je kunt dippen in mayonaise, curry of appelmoes. Ook staat er water om je vochtgehalte op peil te houden.

Er zit een aantal spelregels aan de wedstrijd verbonden. Het is verboden om een frikandel van een ander te consumeren en bij braken is het de bedoeling dat je je eigen rotzooi opruimt. De tafel verlaten betekent diskwalificatie. Plassen (of een andere behoefte doen) is wel toegestaan.

Je wint als alle andere deelnemers opgegeven óf als je binnen zestig minuten de meeste frikandellen opeet zonder over te geven. Kosten bedragen vijftien euro de neus. Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar info@vanwaaijenburg.com.