2018 Friet Kikkererwten
Lifestyle
Food

Deze gezonde frietjes zijn nu een ding

25-02-2018 15:55
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Als we af zouden vallen van friet, zouden we het ’t liefst iedere dag eten. Maar goed, dat is niet zo. Friet is ongezond en niet bepaald goed voor onze summerbody. Tenzij je er gezonde friet van maakt, zoals kikkererwtenfriet.

Yes yes dames en heren: kikkererwtenfriet verovert tegenwoordig alle Instagram-accounts die zich richten op #healthyfood. Hoog tijd dus om eens uit te proberen. Je moet overigens niet verwachten dat deze traktatie hetzelfde smaakt als normale friet, want dat is niet zo. Een stuk gezonder is het wel.

 Volgens Elle heb je het volgende nodig voor het gerecht:

  • 500 ml bouillon
  • 250 kikkererwtenmeel

Meng de twee ingrediënten door elkaar en breng het aan de kook. Blijf roeren tot het is ingedikt. Leg vervolgens een stukje bakpapier op een ovenschaal en schep het kikkererwtenmengsel daarop. De laag moet ongeveer een centimeter dik zijn. Dek de schaal af met zilverfolie en zet het een uur in de koelkast. Als het goed is wordt het dan hard, waarna je het in reepjes kunt snijden.

Je kunt er zelf voor kiezen of je de frietjes in de oven stopt of in de frituur. Doe je het in de oven, dan ga je voor 100% gezond. Doe je het in de frituur, dan geef je er weer een ongezond randje aan. The choice is yours.