Deze games strijden dit jaar om de titel van 'Game of the Year'

The Game Awards
Technology
Games
27-11-2019 20:26
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Elk jaar vindt in december de prijsuitreiking The Game Awards plaats. Tijdens deze awardshow worden prijzen uitgedeeld aan hoofdzakelijk videogames die in het voorbije jaar hun release zagen en worden ze er bekroond in verschillende categorieën. Zo zijn er onder andere prijzen voor beste soundtrack, beste actiegame, beste acteerprestatie (motion capture) en beste eSports-speler.

Maar de belangrijkste prijs is uiteraard die van Game of the Year (GOTY), een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan de videogame die op alle vlakken de verwachtingen overtrof. Vorig jaar ging de PS4-exclusive God of War met deze prijs lopen en dit jaar strijden 6 nieuwe games om de prestigieuze award in handen te krijgen.

De games die dit jaar werden genomineerd voor de GOTY-titel zijn:

  • Control
  • Death Stranding
  • Super Smash Bros. Ultimate
  • Resident Evil 2 (remake)
  • Sekiro: Shadows Die Twice
  • The Outer Worlds

Zoals vermeldt worden er tijden de awardshow een heleboel prijzen uitgereikt en werden de bovenstaande games (samen met tal van andere spellen) ook genomineerd voor heel wat andere categorieën. Meest opvallend zijn de games Death Stranding, Control en Sekiro: Shadows Die Twice die respectievelijk 9, 8 en 5 keer werden genomineerd voor een award. Ook het razend populaire Fortnite maakt dit jaar kans op tal van prijzen, inclusief beste eSports game van het jaar en Best Ongoing Game.

Geoff Keighley keert terug als presentator van The Game Awards die dit jaar zal worden gehouden in de nacht van 12 op 13 december in het Microsoft Theater te Los Angeles. De volledige lijst van genomineerden check je in de onderstaande video.