Deze 90-jarige oma is 's werelds oudste gamende YouTuber

2020 Gamen Oma
News
Bizarre
09-06-2020 14:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Je bent nooit te oud om te gamen en daar is de 90-jarige Hamako Mori het bewijs van. De Japanse oma, die ook wel bekend staat als ‘Gamer Grandma’, is door Guinness World Records uitgeroepen tot ’s wereld oudste gamende YouTuber.

Hamako brengt dagelijks minimaal drie uur per dag door met het vechten tegen monsters en het uitvoeren van missies in de virtuele wereld. Via haar YouTube-kanaal laat ze haar fans meegenieten. “Ik ben dol op het spelen van games”, vertelt ze in een interview met AFP. “Elke dag is een plezierige dag.”

Gamen werd zo’n veertig jaar geleden een hobby van de vrouw. Haar eerste console was een Cassette Vision, die ze in 1981 kocht. Sindsdien heeft ze zo’n 200 verschillende spelletjes gespeeld. Van Super Mario Bros tot Dragon Quest en van Final Fantasy tot Call of Duty. Haar favorieten zijn Grand Theft Auto en Elder Scrolls V: Skyrim.

Soms, als ze echt niet kan stoppen, blijft Hamako tot 02.00 uur op om te kunnen blijven gamen. “Je kunt doen wat je wil in een spel”, zegt ze. “Ik wil zo lang mogelijk doorgaan met gamen.”