'Destiny'-ontwikkelaar Bungie heeft grootse toekomstplannen

Destiny 2 Forsaken
Technology
Games
30-09-2019 21:35
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Toen Bungie en Activision eerder dit jaar bekend maakten dat de twee bedrijven hun samenwerkingen definitief hadden stopgezet, was de game-industrie even in shock. Bungie, die een tienjarige deal had gesloten met uitgever Activision om hun games (waaronder de populaire Destiny-franchise) te publiceren, trok zich eerder dan verwacht terug uit de deal nadat Activision vond dat Destiny 2 niet voldoende winst in het laatje bracht.

Voor Bungie was de scheiding met Activision een belangrijke stap voorwaarts om aan een nieuwe toekomst te beginnen, een waarin de ontwikkelaar grootse plannen heeft.

In een interview met IGN sprak Bungie's CEO Pete Parsons over de ambitie om één van de "beste entertainmentbedrijven ter wereld" te worden. Om die ambitie te verwezenlijken wil Parsons van Bungie een multi-franchise entertainmentbedrijf maken. "Tegen 2025 willen we Destiny getransformeerd hebben tot een game waar we zelf helemaal achterstaan en zullen we andere franchises op de markt hebben. We moeten niet alleen onze uitgeversgroep opbouwen, maar deel van onze langetermijnvisie is ook om een multi-franchise entertainmentbedrijf te worden", aldus Bungie's CEO.

Naast de Destiny-games is Bungie vooral bekend voor het creëren van de Halo-franchise bestaande uit Halo: Combat Evolved en diens opvolgers Halo 2 en Halo 3. Shadowkeep, de nieuwste uitbreiding voor Destiny 2 (de eerste sinds hun split met Activision) verschijnt op 1 oktober voor PS4, Xbox One en pc.