Derde editie Rode Neuzen Dag zet in op mentaal welzijn van jongeren op scholen

2018 Rode Neuzen Dag
Lifestyle
Things to do
24-05-2018 14:47
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een groot deel van de Vlaamse jongeren heeft wel eens last van psychische problemen. 1 op de 2 leerkrachten in Vlaanderen heeft minstens één keer per week te maken met leerlingen met mentale problemen. 6 op de 10 leerkrachten is ooit geconfronteerd met studenten in de klas die aan zelfverminking doen. In het secundair onderwijs stijgt dit aantal zelfs naar 3 op de 4 leerkrachten.

Dat is gebleken uit onderzoek van iVox, dat in opdracht van de Rode Neuzen Dag gedaan is. Niet alleen leraren deden aan de studie mee, maar ook 1000 jongeren tussen de 6 en 18 jaar. 21 procent van de leerlingen geeft aan in de afgelopen week last te hebben gehad van mentale problemen. Meer dan de helft (51 procent) heeft in zijn/haar leven ooit gekampt met mentale problemen. Bij 16- tot 18-jarigen ligt dit percentage zelfs op 58 procent. Best shocking.

Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmuic en Belfius, wil jongeren met psychische problemen helpen. De focus wordt dit jaar dan ook op nadrukkelijk gelegd op het mentaal welzijn van jongeren op school.

Leerkrachten, leerlingen en scholen kunnen geld inzamelen en acties registreren voor Rode Neuzen Dag, die op 30 november plaatsvindt. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om scholen te ondersteunen die investeren in mentaal welzijn van hun leerlingen.

Heb jij goede ideeën die je wil delen? Of wil je geld inzamelen? Dat kan vanaf vandaag via de website van Rode Neuzen Dag!