Demon's Souls-remake aangekondigd voor PlayStation 5

Demons Souls Remake
Technology
Games
15-06-2020 00:03
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Er gingen al langer geruchten de ronde, maar het is nu officieel bevestigd: er komt een remake van Demon's Souls. De game wordt gemaakt door Japan Studio en Bluepoint Games, een studio die gespecialiseerd is in het maken van remakes van hoogstaand niveau.

Fans van het soulslike-genre zullen vast al wel van Demon's Souls hebben gehoord. De voormalige PS3-exclusive kan immers gezien worden als de scheppingsvader van een nieuw genre spellen dat aan een flinke opmars bezig is. De games vereisen spelers om helemaal tot het uiterste te gaan om de overwinning te behalen en worden vaak omschreven als "onmogelijk" of "frustrerend" (kijk maar eens naar een rage compilation op YouTube en je snapt meteen waarom), maar zijn tegelijk ook eens zo verslavend. De Dark Souls-trilogie, Bloodborne, Sekiro en Star Wars Jedi: Fallen Order zijn slechts enkele titels die dat bewijzen.

Helaas voor Demon's Souls is de game altijd een beetje het ongewaardeerde broertje geweest van de souls-games (voor velen was Dark Souls namelijk hun eerste aanraking met het genre), maar dat zal binnenkort eindelijk veranderen wanneer de zeer indrukwekkend uitziende remake wordt uitgebracht.

Wanneer de game precies uit moet komen is niet bekend, maar we gokken dat Sony de game als launchtitel voor de PlayStation 5 zal willen lanceren.