De verkiezingen voor de Vlaamse Jeugdraad zijn in volle gang

2020 Coronavirus School
News
News
12-11-2020 11:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Maandag 9 november is het startsein gegeven voor twee belangrijke weken in ons land. Sinds die dag kunnen alle jongeren in Vlaanderen hun stem uitbrengen op de Vlaamse Jeugdraad. Ze krijgen de kans om op leeftijdsgenoten te stemmen die hun belangen zullen vertegenwoordigen bij beleidsmakers en ministers.

Veertig enthousiaste jongeren hebben zich beschikbaar gesteld en zijn deze week de verkiezingsstrijd ingevlogen. Zestien van hen zullen uiteindelijk worden uitgekozen om drie jaar lang op de barricade te staan voor alle Vlaamse jongeren. Zij vormen dé stem voor onze gemeenschap. Een unieke kans die zich eens in de drie jaar voordoet en nu meer dan ooit nodig blijkt.

Wat de Vlaamse Jeugdraad allemaal kan bereiken? In de geschiedenis hebben ze bewezen de kampzomer te kunnen redden en speeltuinen te kunnen openen. Maar de jeugdraad zorgde er ook voor dat jongeren niet opnieuw worden opgesloten tijdens de lockdown waar we momenteel mee dealen. “Onze verkiezingen zijn de belangrijkste kans dat jongeren opnieuw van zich kunnen laten horen, om de rest van deze crisis door te komen, maar ook om duidelijk hun stem te laten klinken voor hun eigen toekomst”, zegt de Vlaamse Jeugdraad.