De spanning om de Amerikaanse verkiezingen is om te snijden

2020 Trump
News
News
04-11-2020 13:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het is een belangrijke dag voor de Verenigde Staten. Election Day is aangebroken en dat betekent dat er binnen de kortste keren een nieuwe president wordt gekozen. Behoudt republikein Donald Trump zijn troon of stoot democraat Joe Biden hem er vanaf? Het kan nog alle kanten op.

Op het moment dat we dit schrijven staat Joe Biden voor met 224 kiesmannen, Donald Trump heeft er 213. Er moeten er nog zeker 100 worden verdeeld. Wie er 270 of meer haalt, wint de verkiezingen en wordt de (nieuwe) president van Amerika. En hoewel Joe Biden op dit moment voor staat, is de strijd nog lang niet gestreden. Het blijft namelijk nog even wachten op uitslagen van een paar belangrijke staten, zoals Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, Georgia en North Carolina. Trump gaat in een aantal van die staten aan kop.

Een groot aantal stemmen is vanwege de coronacrisis per post uitgebracht. Die moeten nog geteld worden en dat kan wel even duren. Wanneer de uitslag er is, weet niemand. Dat kan uren, maar ook dagen duren. Verwacht wordt dat we het voor het einde van de week wel zullen weten.