De Sims 4 viert vijfjarig bestaan met nieuwe look en features

Nieuwe Key Art De Sims 4
Technology
Games
17-07-2019 20:24
Geschreven door Nico De Greef
Comment

De Sims 4 bestaat binnenkort vijf jaar en dat wordt gevierd met tal van nieuwigheden voor spelers om naar uit te kijken. Onder meer de key-art van de game (lees: de afbeeldingen die worden gebruikt om het spel te promoten) krijgt een make-over en meer dan 1000 (!) nieuwe objecten worden aan het spel toegevoegd.

De Sims 4 wordt in september van dit jaar vijf jaar en speciaal voor die gelegenheid worden verschillende updates uitgerold. Allereerst wordt De Sims 4 voorzien van een gloednieuwe key-art (zie hierboven) waarop een aantal nieuwe karakters te zien zijn en wordt de plumbob (het iconische groene diamantje) eveneens opgepoetst. Ook het hoofdmenu van het spel wordt in een nieuw jasje gestoken. Onder meer de icoontjes in het menu zullen er na de update volledig anders uitzien en spelers kunnen nu ook rechtstreeks in het hoofdmenu naar trailers en video's kijken die de nieuwste speluitbreidingen aankondigen.

Daarnaast wordt een nieuwe manier geïntroduceerd waarmee spelers een Sims kunnen creëren. Voorheen konden spelers zelf een poppetje aanmaken en personaliseren of een voorgemaakte avatar selecteren. Maar binnenkort kunnen ze ook via een persoonlijkheidsquiz een Sims creëren. Door simpelweg een aantal vragen te beantwoorden zal de game een poppetje kunnen aanmaken die helemaal bij de persoonlijkheid van de speler past.

Tot slot worden er meer dan 1000 nieuwe objecten aan het spel toegevoegd waarmee gebouwd kan worden. Het gaat hierbij vooral om decoratieve objecten (planten, hekjes, muurtjes...) die altijd al in de gamewereld aanwezig waren, maar tot nog toe niet toegankelijk waren voor spelers. De nieuwe update wordt in de loop van volgende week eerst uitgerold voor pc en Mac-computers. Consoles komen iets later aan de beurt.

In het nieuwe hoofdmenu kunnen spelers rechtstreeks video's bekijken.