De officiële trailer van het vierde seizoen van 'The Crown' is hier

2020 The Crown
Entertainment
TV / streaming
29-10-2020 18:11
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Netflix heeft vandaag de trailer van het langverwachte vierde seizoen van ‘The Crown’ gedeeld. En die heeft iets speciaals. Voor het eerst in de geschiedenis van de serie zijn de kenmerkende stem van Margaret Thatcher en de betoverende toon van Lady Diana Spencer te horen.

Het vierde seizoen speelt zich af aan het einde van de jaren '70. Koningin Elizabeth en haar familie zijn druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde prins Charles. De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falklandoorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest. En terwijl Charles' liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld.

De sterrencast van het vierde seizoen van 'The Crown' bestaat uit Helena Bonham Carter, Olivia Colman, Josh O’Connor, Gillian Anderson, Emma Corrin, Tobias Menzies, Erin Doherty, Emerald Fennell, Marion Bailey, Georgie Glen, Tom Byrne, Angue Imrie, Charles Dance, Stephen Boxer, Rebecca Humphries en Freddie Fox.