De eerste gameplaybeelden van de Mafia-remake zijn er!

Mafia Remake Gameplay Reveal
Technology
Games
22-07-2020 14:46
Geschreven door Nico De Greef
Comment

2k Games en Hangar 13 hebben zoals beloofd vandaag de eerste gameplaybeelden van Mafia: Definitive Edition op de wereld losgelaten. De video duurt in totaal zo'n 15 minuten en draait voornamelijk om een voorbeeldmissie van de hedendaagse remake.

De video begint met het tonen van een aantal cinematische beelden van de originele game die in 2002 verscheen voor de PlayStation 2. Daarna zien we exact dezelfde beelden, maar dan afkomstig van de remake waarvan de graphics er vanzelfsprekend een pak gelikter uitzien. De rest van de video draait volledig rond een voorbeeldmissie. In de missie worden Tommy (het hoofdpersonage die de spelers besturen) en Paulie op pad gestuurd naar een boerderij om er hun kameraad Sam te ontmoeten en een lading op te pikken. Eens aangekomen is de lading echter verdwenen en treffen ze een gewonde Sam aan. De missie gaat, zoals we gewend zijn van de Mafia-games, gepaard met spannende vuurgevechten en ontaard uiteindelijk in een wilde achtervolging door de politie.

Mafia: Definitive Edition is in tegenstelling tot de Definitive Editions van Mafia 2 & 3 een volledige remake die van de grond af opnieuw is opgebouwd. De game is uitgebreid met onder meer nieuwe dialogen, gameplaysecties en achtergrondverhalen om spelers een nog betere totaalervaring te bieden.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om Mafia: Definitive Edition uit te brengen op 28 augustus voor de PlayStation 4, Xbox One en pc, maar door de tussenkomst van het coronavirus konden de makers de game niet op tijd afkrijgen en werd besloten om de release van de game met een maand uit te stellen naar 25 september.