De beste games van 2021 op een rij

Hogwarts Legacy Game
Technology
Games
27-12-2020 20:18
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Door de uitbraak van de corona-epidemie zagen we het voorbije jaar opvallend minder gamereleases, maar dat wordt volgend jaar dubbel en dik goedgemaakt. Veel games, waarvan de release uitgesteld werd, komen eindelijk uit en dat maakt van 2021 een fan-tas-tisch jaar voor gamefanaten. We namen een kijkje op de releasekalender en verzamelden de beste games van 2021 voor je:


HITMAN 3

Releasedatum: 20 januari 2021

Platformen: PS4, PS5, Xbox One/Series X, Nintendo Switch, PC

De meedogenloze huurmoordenaar Agent 47 keert in Hitman 3 terug voor de belangrijkste contracten van zijn carrière. In dit laatste deel van de geplande trilogie reis je naar zes nieuwe locaties waaronder Dubai en Berlijn en schakel je doelwitten uit naar ongekende mogelijkheden in de meest realistische gamewereld tot nu toe in de franchise.


LITTLE NIGHTMARES 2

Releasedatum: 11 februari 2021

Platformen: PS4, PS5, Xbox One/Series X, Nintendo Switch, PC

In dit nagelbijtende vervolg op Little Nightmares speel je niet als Six (het meisje met de gele regenjas) maar kruip je in de rol van Mono, een jongen met een papieren zak over zijn hoofd. Samen met de hulp van Six moet je je een weg banen door Pale City en het opnemen tegen de griezelige Thin Man die de bevolking van de stad in zijn greep houdt door een mysterieus radiosignaal. Alleen jij kunt de stad bevrijden. Little Nightmares 2 verschijnt vanaf 11 februari voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. De game krijgt op een later moment in 2021 ook een PS5- en Xbox Series X-versie.


KENA: BRIDGE OF SPIRITS

Releasedatum: Q1 2021

Platformen: PlayStation 4, PlayStation 5, PC

Kena: Bridge of Spirits is een verhaalgedreven actie-avonturengame die spelers meeneemt op een sprookjesachtig mooi avontuur. Speel als Kena, een jong meisje met maar één missie: een vloek verbreken die alle pracht in de wereld bederft. Samen met de hulp van schattige wezentjes die bekendstaan als de Rot ga je op pad om de wereld te herstellen van bedorven elementen. Als dit je geen Disney/Pixar-vibes geeft, dan weten we het ook niet.


PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME (REMAKE)

Releasedatum: 18 maart 2021

Platformen: PlayStation 4, Xbox One, PC

De prins is terug! Helaas niet met een nieuw avontuur maar wel een remake van de geliefde klassieker The Sands of Time. Kruip opnieuw in de huid van de naamloze Prins en werk samen met een prinses om de kwade plannen van een slechte tovenaar te stoppen. Manipuleer de tijd met behulp van een magische dolk en red het aloude Perzische Rijk! Of dit nu de eerste keer is dat je kennismaakt met dit avontuur of het opnieuw beleeft, deze moet je gespeeld hebben!


IT TAKES TWO

Releasedatum: 26 maart 2021

Platformen: PS4, PS5, Xbox One/Series X, PC

De makers van 'A Way Out' komen met een gloednieuw co-op avontuur dat je van je sokken zal doen blazen. It Takes Two is een romantische comedy die je op een avontuur neemt zoals nooit tevoren. Speel als Cody en May, een ruziemakend koppel dat op een dag door een magische spreuk is veranderd in een stel poppen. Enkel door hun geschillen opzij te zetten en opnieuw leren samen te werken kunnen ze hun menselijke vorm weer terugkrijgen. De game komt met een zogenaamde Friends Pass waarmee je een vriend(in) gratis kunt laten meespelen met je spel.


RATCHET & CLANK: RIFT APART

Releasedatum: Q1/Q2 2021

Platformen: PlayStation 5

In Ratchet & Clank: Rift Apart neem je de rol aan van Ratchet en zijn robotvriendje Clank terwijl je door verschillende dimensies reist om een boosaardige robotkeizer te stoppen. De game is een volwaardige PlayStation-titel die exclusief uitkomt voor de PlayStation 5 en geniet van alle prachtige visuals, waanzinnige snelheden en functies die de nieuwe console te bieden heeft. Een must-play voor iedereen die een PlayStation 5 bezit.


ELDEN RING

Releasedatum: Q1/Q2 2021

Platformen: PS4, Xbox One, PC

Elden Ring is een game die nog steeds compleet in mysterie is gehuld. Dat wil echter niet zeggen dat fans van de Japanse ontwikkelaar FromSoftware niet staan te poppelen om met deze nieuwe titel aan de slag te gaan. Elden Ring wordt gemaakt door Hidetaka Miyazaki (het brein achter o.a. Bloodborne, Sekiro en Dark Souls) in samenwerking met George R.R. Martin. Jawel, ook de schrijver van Game of Thrones is betrokken bij deze game! Geen wonder dat Elden Ring dit jaar de award van 'Most Anticipated Game' won tijdens The Game Awards.


HOGWARTS LEGACY

Releasedatum: 2021

Platformen: PS4, PS5, Xbox One/Series X, PC

Hogwarts Legacy is misschien wel de meest gehypete game uit de hele lijst. En dat komt simpelweg omdat de game zich afspeelt in het succesvolle Wizarding World-universum van J.K. Rowling. Een openwereld-game waarin je zelf kan kiezen of je een goede of slechte tovenaar wil zijn, waar je mogelijk bekende gezichten uit de 'Harry Potter'-films kan ontmoeten en les kan volgen om het het perfecte toverdrankje te brouwen? Sign us the f*ck up! Hogwarts Legacy is dé droomgame waar Potter-fans hun hele leven hebben op gewacht.


HORIZON FORBIDDEN WEST

Releasedatum: 2021

Platformen: PlayStation 4, PlayStation 5

PlayStation bracht in 2020 een sterke line-up van first party games en zal deze trend ook doorzetten in 2021. Naast een nieuwe Ratchet & Clank, komt Sony ook met Horizon Forbidden West, de langverwachte sequel op het zeer succesvolle Horizon Zero Dawn. De sequel zet het verhaal van hoofdrolspeelster Aloy voort terwijl ze naar een toekomstig Amerika reist om er een mysterieuze nieuwe plaag te onderzoeken. Vond je de graphics van de eerste game er al oogverblindend uitzien? Wacht tot je Forbidden West in je handen hebt. De game verschijnt volgend jaar voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5.


GOTHAM KNIGHTS

Releasedatum: 2021

Platformen: PS4, PS5, Xbox One/Series X, PC

Altijd al de superheld willen uithangen? Dan is Gotham Knights de game die jij zoekt. Batman is verdwenen en heeft jouw hulp nodig om een oogje in het zeil te houden in Gotham City. Speel als de superhelden Nightwing, Batgirl, Robin of Red Hood en bescherm de stad van een criminele organisatie die zo oud is als Gotham City zelf. Gotham Knights is zowel solo als in co-op speelbaar.


GOD OF WAR: RAGNAROK

Releasedatum: 2021

Platformen: PlayStation 5

God of War: Ragnarok is een vervolg op God of War dat uitkwam in 2018 voor de PlayStation 4. Net zoals Elden Ring is er nog niet veel bekend over deze titel. De game werd tijdens de PS5 Showcase in september aangekondigd, maar sindsdien is het akelig stil rondom de game. Wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat spelers op z'n minst Kratos en Atreus terug zullen zien. God of War: Ragnarok wordt volgend jaar pas verwacht, maar staat nu al bovenaan de wenslijst van vele fans.

Dit is slechts een greep uit het grote aanbod van games die in 2021 worden verwacht. Ook Resident Evil 8: Village, The Lord of the Rings: Gollum, Far Cry 6, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga en vele andere komen volgend jaar naar je toe.