De app MeowTalk laat je praten met je kat (for real)

2020 Kat Poes
News
Bizarre
20-11-2020 09:20
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Miauwen. Katten kunnen er wat van. Doen de viervoeters het omdat ze honger hebben, ze chagrijnig zijn of omdat ze even met je willen kletsen? Dankzij MeowTalk wordt alles duidelijk. De app neemt kattengeluiden op en probeert vervolgens de betekenis van de miauwtjes te achterhalen.

Uit onderzoek is volgens BBC gebleken dat katten, in tegenstelling tot hun menselijke baasjes, geen taal delen. De miauw van elke kat is uniek en afgestemd op de eigenaar. Door de geluiden van je harige vriend op te nemen en vervolgens met behulp van MeowTalk te labelen, probeert de app de stem van elke individuele kat beter te begrijpen. Hoe meer geluiden je opneemt, hoe nauwkeuriger de app te werk kan gaan.

Momenteel bevat de vocabulaire van de app dertien verschillende zinnen, zoals ‘Voed me’, ‘Ik ben boos’ en ‘Laat me met rust’. Het uiteindelijke doel is om een slimme halsband te ontwikkelen, die alle verschillende soorten miauws van je kat moet herkennen, vertalen en uit kunnen spreken met een menselijke stem. Praten met je harige vriend wordt dan dus echt mogelijk.