Cyberpunk 2077 van de PlayStation Store gehaald na regen aan klachten

Cyberpunk 2077 Free Ps4 Theme
Technology
Games
19-12-2020 17:19
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sony heeft Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store verwijderd nadat steeds meer spelers hun ontevredenheid hebben geuit omtrent de staat van de game op hun console. De situatie zou zelfs zo erg gesteld zijn dat Sony de drastische beslissing heeft genomen om spelers massaal hun geld terug te geven.

Cyberpunk 2077 moest één van de grootste titels van dit jaar worden, maar het spel heeft sinds zijn lancering vorige week nog niet op veel positieve reacties kunnen rekenen. Dat komt allemaal door de vele bugs en glitches die het spel teisteren en onspeelbaar maken. "Onbegrijpelijk voor een game waar 8 jaar aan gewerkt is", klinkt het bij ontevreden klanten.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels gereageerd en zijn excuses aangeboden. In een statement op Twitter geeft de Poolse spelletjesmaker toe te veel gefocust te zijn geweest op de PC-versie van de game (de enige versie die wel goed lijkt te werken) en dat men daardoor te weinig aandacht en tijd heeft besteed aan de console-versie van de game. CD Projekt Red belooft wel alles goed te maken en zegt in de komende weken en maanden verschillende patches uit te zullen brengen die de meeste problemen van de baan moet vegen.

Ondanks dat de game tijdelijk niet meer aangeboden wordt in de PlayStation Store, kunnen fans de game wel nog steeds aanschaffen via het digitale distributieplatform van Microsoft.