Crash Bandicoot 4 officieel aangekondigd

Crash Bandicoot 4
Technology
Games
22-06-2020 19:00
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Een paar dagen geleden lekte uit dat er een nieuwe Crash Bandicoot-game op komst was van de maker die eerder verantwoordelijk was voor de Crash Bandicoot N. Sane-trilogie. Vandaag is de game officieel aangekondigd door uitgever Activision en ontwikkelaar Toys for Bob, inclusief trailer en releasedatum.

Zoals het lek al aangaf gaat het inderdaad om Crash 4, officiel genaamd Crash Bandicoot 4: It's About Time, en gaat de game verder daar waar het vorige deel 22 jaar geleden was gestopt. In deel 4 zijn Doctor Neo Cortex en N. Tropy terug en vallen ze het complete multiverse aan. De enige manier om hen te stoppen en de orde te herstellen is door de vier Quantum Masks te vinden. Om die te vinden zullen Crash en zijn vrienden door verschillende dimensies en tijden moet reizen.

In Crash 4, mocht het je nog je niet zijn opgevallen, draait alles rond tijd. En dat hebben de makers ook op een slimme manier verwerkt in de gameplay. Elk van de vier Quantum Masks heeft namelijk een unieke en bijzondere eigenschap die Crash kan helpen in z'n avontuur. Een voorbeeld hiervan zien we in de trailer wanneer Crash de Time Mask op zijn hoofd zet en plots over de gave beschikt om objecten en vijanden te vertragen.

Ook leuk om te weten is dat er meer speelbare karakters dan ooit in het spel zitten. Spelers zullen in Crash 4 dus niet enkel met Crash en Coco op avontuur gaan, maar krijgen zelfs de kans om ook de gestoorde professor Neo Cortex te besturen.

Crash Bandicoot 4: It's About Time verschijnt op 2 oktober voor de PlayStation 4 en Xbox One. Of de game ook naar andere platformen komt, is niet bekend.