Coronavirus kost ruim 240 mensenlevens in één dag

2020 Coronavirus
News
News
13-02-2020 10:37
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het aantal doden door het coronavirus is woensdag weer flink gestegen. Binnen één dag tijd eiste de ziekte 242 mensenlevens in het Chinese Hubei, de provincie die wordt gezien als de plek waar het virus is uitgebroken. Het is volgens nu.nl het grootste aantal sterfgevallen binnen 24 uur tot nu toe.

Het aantal besmettingen in Hubei is ook flink gestegen, namelijk van bijna 15.000 naar ruim 48.000. Maar met de nieuwe manier van diagnosticeren is daar een logische verklaring voor. In plaats van bloedtesten worden er nu andere methodes gebruikt om het virus vast te stellen, zoals een CT-scan.

Het totaal aantal besmettingen wereldwijd staat nu op ongeveer 60.000. Volgens The Financiel Times zijn mannen vaker het slachtoffer dan vrouwen. Van de geïnfecteerde patiënten in de ziekenhuizen in Wuhan is 99 procent man en slechts 1 procent vrouw. Het gaat in veel gevallen om oudere mannen die al last hadden van andere klachten zoals diabetes of hartfalen.

Miljoenen inwoners maken zich ernstige zorgen en zijn bang ook besmet te raken met het virus. China heeft daarom honderden hulplijnen opgezet om mensen met angstgevoelens en geestelijke problemen te helpen.