Corona-experiment: 1.350 Nederlanders bouwen dancefeestje op ‘Back To Live’

Party Unsplash
News
Coronavirus
08-03-2021 07:34
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Afgelopen weekend mocht er in de Ziggo Dome in Amsterdam na meer dan een jaar opnieuw stevig gefeest worden. ‘Back To Live’ was een corona-experiment met maar liefst 1.350 proefkonijnen die zich volledig mochten laten gaan op de dansvloer én... met elkaar.

Verschillende bubbels

Het bleef natuurlijk een experiment en dus waren de feestneuzen wel gebonden aan enkele regels. Zo werden ze ingedeeld in vijf bubbels van telkens 250 personen + een groep van 50 man. In sommige bubbels moest men een mondmasker dragen, in andere dan weer niet. Om nog meer te kunnen testen, kregen alle feestgangers een bewegingssensor aan de inkom en een fluo-drankje om te zien hoeveel speeksel iedere groep zou uitstoten.

"Het doel is om te kunnen zien wat de gevolgen zijn van het organiseren van een groot evenement in coronatijden", legt organisator Ruben Brouwer uit. "Hier gaan we heel wat uit leren, maar het belangrijkste is dat we kunnen laten zien dat zoiets veilig kan. Zo kunnen we in de zomer hopelijk terug allerlei events organiseren!"