Gta Online
Technology
Games

Cheatende GTA Online-speler krijgt fikse boete

08-02-2019 02:13
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Uitgever Take-Two heeft een rechtszaak gewonnen die het had aangespannen tegen een cheatende GTA Online-speler. Een man uit Florida, Jhonny Perez, werd daarbij schuldig bevonden aan het doorverkopen van illegale software waarmee de spelregels in de online spelmodus van 'Grand Theft Auto' omzeild konden worden. Cheaters konden via het programma zich zo oneindig veel munten geven.

Take-Two (de uitgever van Rockstar Games) had Perez vorig jaar al gecontacteerd om hem te vragen om de verkoop van zijn programma stop te zetten, en dat deed hij uiteindelijk ook. Maar wanneer Take-Two nadien opnieuw contact met hem probeerde op te nemen, om een onderlinge schikking te treffen zonder de tussenkomst van de rechtbank, kreeg de uitgever nooit meer een reactie op hun berichten.

De rechtszaak werd doorgezet, maar Perez kwam niet opdagen in de rechtbank. Hij maakte dus ook geen gebruik van zijn recht op verdediging en werd vervolgens schuldig bevonden door een rechter in New York. Perez heeft nu een fikse boete van 220.000 Amerikaanse dollar boven zijn hoofd hangen waarvan 150.000 dollar schadevergoeding aan Take-Two en 70.000 dollar gerechtskosten.