Cathérine Moerkerke praat met beste vriend Kastiop

2019 Kastiop Dora
Entertainment
YouTubers
29-12-2020 08:48
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Journaliste Cathérine Moerkerke blikt voor een nieuw programma terug op het bewogen jaar 2020 en gaat langs bij mensen die op een of andere manier in het nieuws terechtkwamen. Zo sprak ze voor het programma ook met de beste vriend van YouTuber Kastiop, die eerder dit jaar besloot uit het leven te stappen.

Kastiop, Kacper Przybylski in het echte leven, werd als vermist opgegeven in november en jammer genoeg ook dood teruggevonden in het Julianakanaal in Nederland. Op de dag dat Kastiop verdween sprak hij nog met zijn beste vriend Dries.

“Hij was toen heel down. Ik heb geprobeerd om hem op te fleuren. Ik had voorgesteld om een keer buiten te gaan en te gaan wandelen. Maar hij had daar niet zoveel zin in. Hij wilde gewoon thuisblijven. Ik heb daar vier uur gezeten denk ik. Daarna zei hij dat hij wilde rusten, dat hij niet wilde dat ik daar bleef. Dus ben ik vertrokken.”

“Ik heb hem eigenlijk alles gezegd op die laatste dag dat ik bij hem was”, aldus Dries. “Dat ik hem graag zag, dat ik er altijd voor hem zou zijn... Ik ben blij dat hij afscheid van mij heeft kunnen nemen, ook al wist ik het zelf nog niet. Daar vind ik vrede in.”

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan ook terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be. Nood aan een gesprek? Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Awel is bereikbaar via het gratis nummer 102.