Cast 'Bridgerton' wist niet wie Lady Whistledown was

2021 Bridgerton
Entertainment
TV / streaming
17-02-2021 09:18
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Lady Whistledown is niet alleen voor de kijkers van ‘Bridgerton’ een groot mysterie, ook de cast wist niet wie het gezicht achter de roddelaar was. Zelfs degene die haar speelde had daar geen weet van. Dat vertellen twee actrices uit de serie in een aflevering van ‘The Netflix Afterparty’.

Golda Rosheuvel, die Queen Charlotte speelt in het Netflix-drama, verklapt dat de castleden onvolledige scripts kregen zodat het personage achter Whitsledown verborgen kon blijven. “We kregen nooit de juiste eindes in de scripts, dus niemand van de cast wist het”, legt ze uit volgens Insider.

Kijkers komen er pas in de allerlaatste scène van ‘Bridgerton’ achter dat Whistledown niemand minder is dan Penelope Featherington. In de boeken waar de serie op gebaseerd is, wordt die onthulling pas in het vierde exemplaar gedaan.

Nicola Coughlan, de actrice die verantwoordelijk is voor de rol van Penelope en dus ook van Whistledown, wist lange tijd niet dat ze een dubbelrol had. Dat mysterie ontrafelde ze via een online forum. “Ik wilde zoveel mogelijk weten over de boeken en de personages. Ik las de boeken, maar kon niet snel genoeg alle informatie krijgen. Ik kwam erachter via Reddit”, vertelt ze. De Ierse actrice wist niet of de andere castleden het wisten en dus moest ze haar geheim voor zich houden. Een geheim waarvan ze zelf overigens ook nog niet overtuigd was. Ze was pas zeker van haar zaak toen ze de laatste aflevering zag.