Call of Duty: Modern Warfare toont multiplayer in actie

Call Of Duty Modern Warfare 2019
Technology
Games
01-08-2019 21:03
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Activision en gameproducent Infinity Ward hebben vandaag, zoals reeds werd aangekondigd, de eerste officiële multiplayer-trailer onthuld van de nieuwe Call of Duty: Modern Warfare.

In de beelden wordt al snel duidelijk dat heel wat klassieke Modern Warfare-elementen terugkeren zoals killstreaks (onder meer de Juggernaut, een speciale tank en airstrikes) en match introductions. Ook wordt een nieuwe dag-en-nacht feature getoond waarbij spelers met behulp van hun nachtkijkers en infraroodlasers het donker moeten zien te overleven.

Eerder werd al gezegd dat de game zal gaan beschikken over een hele reeks bekende en nieuwe multiplayer-modi. Enkele van de nieuwe modi waarmee spelers aan de slag kunnen zijn Ground War, Gunfight en Cyber Attack. In eerstgenoemde modus strijden 100 spelers tegelijkertijd tegen elkaar, met alles erop en eraan, in een van de grootste battle maps ooit gemaakt in een Call of Duty-game.

In de Gunfight-modus moeten twee teams van twee spelers het in een kleine ruimte in snelle rondes van gemiddeld veertig seconden opnemen tegen elkaar en krijgen ze daarbij telkens een willekeurig wapen toegewezen. Als er na veertig seconden nog steeds spelers in leven zijn, verschijnt er een vlag die de teams om het eerst te pakken moeten zien te krijgen.

In Cyber Attack worden dan weer 6-tegen-6 matches gehouden en is het doel van de teams om als eerste een bom te ontmantelen of tot ontploffing te brengen. De teams krijgen hierbij zelf de keuze welke weg ze willen inslaan.

Call of Duty: Modern Warfare ondersteunt cross-play voor alle platformen en verschijnt vanaf 25 oktober op PlayStation 4, Xbox One en pc.