Call of Duty heeft nu ook een Battle Royal-modus

Call Of Duty Warzone
Technology
Games
11-03-2020 18:39
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het zat er al aan te komen, maar nu is het ook officieel: Call of Duty heeft een online Battle Royal-modus gekregen die gratis is voor iedereen die over een PS4, Xbox One of pc beschikt.

Call of Duty: Warzone is een nieuwe ervaring in Call of Duty: Modern Warfare waarin maximaal 150 spelers tegelijkertijd worden gedropt in de massieve fictieve stad Verdansk. Spelers kunnen teams van drie vormen om te strijden in twee modi: Battle Royal en een combat modus genaamd Plunder.

In de Battle Royal-modus van Warzone kruipen spelers in de huid van een Tier 1 Operator en moeten ze proberen om als laatste squad over te blijven. Spelers kunnen tijdens een Battle Royal match in-game cash verdienen die ze kunnen besteden bij zogenaamde buy stations waar ze nieuwe uitrustingen, upgrades en revival-tokens kunnen aanschaffen voor gevallen teamleden. Squads kunnen ook optionele contracten aannemen die hen toegang verschaft tot het spelen van mini-missies. Door mini-missies te voltooien, kunnen squads zeldzame loot en XP verdienen.

In de Plunder-modus worden spelers gedropt in een race tegen de klok om zo snel mogelijk in-game cash te verzamelen. Dit kan gedaan worden door Supply Boxes te plunderen, tegenstanders uit te schakelen, contracten te voltooien of locaties te veroveren. Spelers krijgen daarbij een onbeperkt aantal respawns, hun eigen loadouts en unieke killstreaks.

Call of Duty: Warzone ondersteunt, net zoals Modern Warfare, cross-play tussen alle platformen en is nu gratis beschikbaar voor iedereen. Ook indien je niet over de basisgame Modern Warfare beschikt. Warzone kan vanaf vandaag los worden gedownload in de Microsoft Store, PS Store of via Battle.net.

(Beeld: Activision)