Céline & Michiel onder vuur door heisa rond broodfokker

2020 Cemi Broodfokker
Entertainment
YouTubers
10-01-2021 17:27
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

YouTubers Céline Dept en Michiel Callebaut krijgen weer bakken kritiek te verwerken na hun laatste vlog waarin ze een puppy kopen. Michiel verraste Céline met de puppy die ze al zo lang wou: chowchow Trixie. Onwetend als ze zijn, wisten ze dus niet dat ze Trixie kochten bij een broodfokker...

Hun geluk was natuurlijk van korte duur. Onmiddellijk nadat de beelden van de aankoop online werden geplaatst stroomden de haatreacties binnen. Zelfs organisatie GAIA, Global Action in the Interest of Animals, reageerde met een post op hun sociale kanalen:

“Twee YouTube-’sterren’ vinden er niet beter op dan een puppy te gaan kopen bij een broodfokker en dat integraal te filmen voor hun kanaal. Beste Céline en Michiel, ga anders eens filmen in Oost-Europa waar de fokteven een erbarmelijk leven leiden, dat zou jullie pas sieren. Ongelofelijk...” klinkt het in de scherpe post.

Ook zijn er ondertussen andere YouTubers meegesprongen op de boot en uiten nu hun kritiek op de onwetendheid van het koppel. Onder andere Acid en Jamilla Baidou reageerden al op de heisa. Acid, die eerder al een klein YouTube-oorlogje had met het koppel, deelde via zijn Twitter een screenshot van een gesprek met Céline waarin hij haar feliciteert met haar “nice hond”.

Ondertussen heeft Céline via haar Instagram Stories gereageerd op alle kritiek en beweert ze dat ze inderdaad niet op de hoogte waren en dat het niet hun intentie was om deze vuile praktijken te steunen.

Wat vinden jullie van de hele heisa?

Twee YouTube”sterren” vinden er niet beter op dan een puppy te gaan kopen bij een broodfokker en dat integraal te filmen...

Posted by GAIA - Global Action in the Interest of Animals on Sunday, 10 January 2021