Burger King ondergaat flinke transformatie

Bk Rebrand Stills Signage 1
Lifestyle
Food
08-01-2021 11:42
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Er gaat iets veranderen bij Burger King. Reden voor paniek is er niet. De smaken van de hamburgers, frietjes, overheerlijke sauzen en dranken blijven hetzelfde. Het verschil zit ‘m onder andere in het logo. Het merk komt met een volledig nieuw visueel design.

Burger King wil de waarden van het bedrijf op een meer authentieke manier naar voor brengen en doet dat door de visuele identiteit aan te passen. Naast een nieuw logo heeft het merk ook volledig nieuwe verpakkingen, merchandising, menukaarten, uniformen voor de medewerkers, inrichting van de restaurants en marketingtools bedacht.

Alsof Burger King met deze transformatie nog niet genoeg om handen heeft, maakt de fastfoodketen ook werk van het vervangen van kunstmatige stoffen in zijn producten. Zonder daarbij in te boeten op de maak. Godzijdank.

“De nieuwe visuele stijl reflecteert helemaal waar we voor staan: lekkere, authentieke gerechten in een gezellig en speels kader”, zegt Kevin Derycke, CEO bij Burger Brands Belgium. “Geleidelijk aan zullen onze gasten de nieuwe stijl zien verschijnen. Voor het eerste Belgische restaurant in de nieuwe kleuren kijken we naar de zomer van 2021 – we kunnen bijna niet wachten!”