Burgemeester treedt op tegen overlast gevende jongeren in Antwerpen

Jongeren Met Drank
News
News
08-06-2021 09:11
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het Antwerpse stadsbestuur is helemaal klaar met de jongeren die overlast veroorzaken in het centrum. Ze hangen ’s avonds rond op pleinen, drinken alcohol en richten vernielingen aan. Het moet stoppen, vindt burgemeester Bart De Wever. Hij gaat deze week om de tafel met de politie om op te treden tegen de jeugd.

Onder meer op de Hanzestedenplaats is deze week door jongeren een flinke rotzooi achtergelaten. Ze dronken er alcohol en lieten lege flesjes en blikjes liggen. “Ik ben met de politie en de stedelijke toezichtsdienst al een tijdje aan het bekijken hoe we dat back to normal kunnen organiseren. Slechte gewoonten terug afleren”, zegt burgemeester Bart De Wever tegen ATV. “Er zijn ook andere hotspots waar het een gewoonte is van claimen van dat domein voor feestelijkheden. Maar dat moet gaan stoppen. Er wonen daar ook mensen. Het is niet houdbaar.”

De burgemeester is ervan overtuigd dat de coronacrisis de gewoonten van jongeren heeft veranderd. “De wereld kan ook hun terras zijn, of hun openbaar toilet of vuilbak. Maar dat is uiteraard niet de bedoeling.”