Bungie onthult toekomstplannen voor Destiny 2

Destiny 2 Beyond Light Expansion
Technology
Games
09-06-2020 20:56
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Game-ontwikkelaar Bungie heeft vandaag via een livestream meer informatie gedeeld over hun toekomstplannen voor Destiny 2. Tijdens de presentatie werd onder meer duidelijkheid gegeven over next-gen plannen, mogelijke vervolgen en het toevoegen van cross-play.

Destiny 2 komt naar next-gen

Eerder dit jaar werd door Bungie al aangekondigd dat Destiny 2, net zoals vele andere live service games, ook de overstap zal maken naar de PlayStation 5 en Xbox Series X. Technische specificaties en ofdat spelers de game opnieuw moeten aanschaffen op de next-gen consoles werd toen echter niet over gesproken. Tot nu.

Bungie heeft aangekondigd dat alle spelers die over de PS4- of Xbox One-versie van de game (inclusief uitbreidingen) beschikken, deze gratis zullen kunnen upgraden naar de PS5- en Xbox Series X-versie. Met andere woorden: ze hoeven de game niet opnieuw aan te kopen. Spelers die overschakelen naar de next-gen-versie, zullen de game bovendien in 4K en 60fps aangeboden krijgen.

Geen Destiny 3, maar wel...

Nieuwe uitbreidingen. Ondanks dat vele fans uitkijken naar een mogelijk derde deel in de Destiny-franchise, lijkt Bungie daar momenteel geen interesse in te hebben. De ontwikkelaar laat weten dat het de komende jaren Destiny 2 wil blijven ondersteunen met nieuwe uitbreidingen. De eerste van die uitbreidingen, Beyond Light, verschijnt op 22 september en laat spelers experimenteren met duistere krachten. Ook in 2021 en 2022 staan er uitbreidingen op de planning.

Cross-play

Tot nu toe kunnen Destiny 2-spelers enkel met of tegen elkaar spelen als ze lid zijn van hetzelfde platform. PS4-spelers kunnen dus niet samen spelen met Xbox One of pc-spelers en vice versa. Als het van Bungie afhangt, is dat probleem binnenkort verleden tijd. In 2021 wil de ontwikkelaar graag cross-play uitgerold zien zodat iedereen met elkaar kan spelen, ongeacht het platform waarop ze gamen.

Destiny 2 is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. Wanneer de game precies op de PS5 en Xbox Series X beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.