Cod Modern Warfare
Technology
Games

Brits leger rekruteert voortaan ook gamers

04-01-2019 03:17
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Goed nieuws voor wie uitblinkt in het spelen van shooter games als 'Fortnite' en 'Call of Duty'. Want het Britse leger is misschien wel op zoek naar jou.

Het Britse leger is op zoek naar gamende jongeren die hun rangen willen komen versterken. Waarom gamers? Het leger heeft grote bewondering voor de interesse die gamers tonen in technologie en hun vermogen om zich te focussen. Aan de hand van reclamecampagnes hopen ze dan ook de stereotypes rondom gamers te doorbreken en 16 tot 25-jarigen ervan te overtuigen dat ze reeds over de skills bezitten om in een leger te kunnen dienen.

"Het leger bekijkt mensen anders en we zijn er trots op dat we voorbij de stereotypes kijken en het potentieel in jonge mensen zien", aldus Generaal-majoor Paul Nanson van het Britse leger.

Veel mensen kijken tenslotte naar gamen als een nutteloze tijdsverdrijving, terwijl videogames juist veel vaardigheden vereisen. Niet alleen kunnen videospelletjes leuk zijn, maar het verplicht de spelers ook om ten alle tijde gefocust te blijven, gebeurtenissen te anticiperen en om snel na te denken in nijpende situatie's. Zaken die in het leger allemaal toegepast worden.