Got Series Finale Promo
Entertainment
TV / streaming

'Game of Thrones'-fans niet blij met kwaliteit van laatste seizoen

16-05-2019 21:37
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Fans van de HBO-hitserie 'Game of Thrones' zijn boos. Op sociale media uitten fans van de reeks massaal hun frustraties en ontevredenheid over de kwaliteit van het laatste seizoen. Enkele fans zijn zelfs zo kwaad dat ze een online petitie zijn gestart waarin ze eisen dat HBO het laatste seizoen helemaal opnieuw moet maken.

Fans zijn niet tevreden over de manier waarop 'Game of Thrones'-schrijvers David Benioff en D.B. Weiss de karakter-ontwikkelingen van belangrijke personages in het laatste seizoen hebben aangepakt. Met name de plotse U-turn van Daenerys Targaryen en hoe de tirannieke Cersei Lannister aan haar einde komt, vallen niet in de smaak bij de fans. Ook het (veel te snelle) tempo van opeenvolgende gebeurtenissen en de dialogen tussen personages zou te wensen overlaten. Kortom: fans lijken het er unaniem over eens te zijn dat ze de schrijvers niet capabel genoeg vinden om de serie een goed einde te geven nu er geen bronmateriaal (de boekenreeks van A Song of Ice and Fire van schrijver G.R.R. Martin) meer is om op terug te kunnen vallen.

Maar niet alleen fans blijken gemengde gevoelens te hebben over het laatste seizoen. Ook de cast van 'Game of Thrones', onder meer Lena Headey (Cersei Lannister) en Conleth Hill (Lord Varys), lieten in voorbije interviews al vallen ook bedenkingen te hebben bij de richtingen waarin hun personages en de reeks in z'n geheel ging.

De online petitie heeft op moment van schrijven al meer dan een half miljoen handtekeningen van ontevreden fans verzameld. Of het ook iets zal uithalen, lijkt eerder onwaarschijnlijk gezien de hoge kostprijs om het programma te maken.