Boodschap Erika Vlieghe staat nu op kleding: 'Stoppen met zeuren'

Schermafbeelding 2021 03 02 Om 17 20 54
Lifestyle
Fashion
02-03-2021 17:24
Geschreven door Karen Luiken
Comment

We moeten stoppen met te veel zeuren. Dat zei infectiologe Erika Vlieghe afgelopen zondag in ‘De Zevende Dag’. Ze sprak daarbij de wens uit die boodschap op een trui te willen laten zetten. Een wens die twee jonge ondernemers achter het merk Flâneur in vervulling hebben laten gaan. Zij besloten er geen seconde over na te denken en komen nu met kledingstukken die voorzien zijn van de veelzeggende tekst.

Erika Vlieghe deed de uitspraak omdat ze vindt dat we minder negatief moeten zijn. We moeten stoppen met zeggen dat we het niet meer volhouden en in plaats daarvan wat positiever zijn. “Ik wil niet ontkennen dat dit loodzwaar is voor iedereen, en zeker voor jongeren en kwetsbare groepen, maar tegelijkertijd denk ik – en ik ga dat ook eens op een trui laten zetten – dat we moeten stoppen met zeuren.”

Tobias Braeckman en Seger Scheyving zijn het 100 procent met haar eens. Zij besloten haar gedachtes te visualiseren en hebben binnen no time truien en t-shirts gelanceerd met de woorden die twee dagen geleden nog over Erika’s lippen rolden. “Het was een zeer kleine last minute ingeving, die blijkbaar toch wat aandacht heeft gekregen”, zegt Tobias, één van de breinen achter het creatieve concept.

De truien zijn er in verschillende maten en kleuren. Van XS tot XXL en van roze en paars tot zwart en wit: er is voor ieder wat wils. Kosten: 49,95 euro voor een sweater, 29,95 euro voor een shirt.