Black Ops Cold War officieel onthuld: alles wat je moet weten over de nieuwe Call of Duty

Cod Black Ops Cold War
Technology
Games
26-08-2020 21:53
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Activision en Treyarch hebben na maanden getease vanavond dan eindelijk de nieuwe Call of Duty officieel onthuld.

Call of Duty: Black Ops Cold War is een direct vervolg op de originele Black Ops en speelt zich af tijdens de Koude oorlog in het begin van de jaren tachtig. Als elite-operatives proberen spelers een complot te stoppen waar decennia lang aan gewerkt is, terwijl ze een spion genaamd Perseus trachten te pakken die erop uit is om de wereldwijde machtsverhoudingen door elkaar te schudden. Om hem te stoppen zullen spelers afreizen naar iconische locaties als Oost-Berlijn, Turkije, Vietnam en het Moskou gedurende het Sovjettijdperk.

Bekende personages zoals Woods, Mason en Hudson keren terug, maar in Black Ops Cold War speel je niet als een van de hoofdpersonages uit de franchise. Je creëert jouw eigen karakter waarbij je zelf de naam, het geslacht, militaire achtergrond en meer bepaald.

Wat de singleplayer campaign betreft, zal deze er iets anders uit gaan zien dan wat spelers gewend zijn. Namelijk dat de game meer optionele side missions bevat die ontgrendeld worden van zodra je er informatie over ontdekt. Ook zullen spelers op verschillende punten in het spel keuzes moeten maken die invloed hebben op het einde van de game. Verschillende eindes zijn dus mogelijk.

Verder zullen uiteraard ook weer multiplayer en de populaire Zombies-coöp-mode hun terugkeer maken. Meer daarover wordt op een later tijdstip gedeeld.

Call of Duty: Black Ops Cold War verschijnt vanaf 13 november voor de huidige generatie consoles en pc en verschijnt kort daarna ook voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.