Bizar: gehaakt poppetje Bernie Sanders brengt 40K op

Schermafbeelding 2021 01 27 Om 11 46 32
News
Bizarre
27-01-2021 11:44
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een handgemaakte pop van senator Bernie Sanders heeft tienduizenden dollars opgeleverd bij een online veiling via eBay. De gehaakte lookalike van amper 23 centimeter groot, is geïnspireerd op de foto die sinds de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden viraal gaat op het internet. Dat meldt CNN.

Het gehaakte poppetje zit er precies zo bij als Bernie Sanders tijdens de inauguratie: hij heeft een dikke jas aan, draagt een mondkapje en is voorzien van bruine wanten. Zelfs de bril, zwarte broek en het grijze haar komen overeen.

De maker van de pop, Tobey King, plaatste het voorwerp op eBay en beloofde al het geld dat hij ermee op zou halen, aan Meals on Wheels te schenken, een instelling die arme ouderen voorziet van maaltijden. Het startbod begon bij 99 cent, maar bereikte na 167 biedingen een enorm bedrag van 20.300 dollar. Veilingsite eBay heeft besloten dat bedrag te verdubbelen, waardoor het totaal nu op meer dan 40.000 dollar komt.

Afgelopen week startte Bernie Sanders zelf ook een actie voor het goede doel. Hij bracht truien met daarop een afbeelding van zijn eigen meme op de markt. Ook daarvan gaan de opbrengsten naar Meals on Wheels.