Binnenkort transgenders in het ‘Harry Potter’-universum

2021 Hogwartslegacy
Technology
Games
03-03-2021 21:00
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Hoewel ‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling in het verleden enkele controversiële uitspraken deed over transgenders, lijkt het er op dat we binnenkort de eerste transgenders in de Wizarding World zullen tegenkomen. Avalanche Software, het bedrijf achter de opkomende en langverwachte game 'Hogwarts Legacy', hebben namelijk gelekt dat het mogelijk zal zijn om te spelen met transgender-personages. Dat maakte het Amerikaanse Bloomberg bekend.

Nu, neem dit wel met een korreltje zout. Het gaat natuurlijk nog altijd over een game. In 'Hogwarts Legacy' zou je jouw leerling-tovenaar een mannelijke of vrouwelijke stem kunnen geven los van het lichaamstype dat je kiest. Op die manier wil de studio meer inclusiviteit aanbieden in de game.

Avalanche maakte die keuze bewust na de vele controversiële uitlatingen van Rowling en ook Troy Leavitt, de lead designer van het hele project. Hiermee willen ze tevens benadrukken dat de game losstaat van Rowling en duidelijk maken dat zij niets te maken heeft met de verhaallijn van 'Hogwarts Legacy'.

De game staat voorlopig gepland voor een release in 2022.