Billie Eilish geeft fans advies over coronavirus

2019 Billie Eilish Selfie
Entertainment
Celebs
18-03-2020 16:38
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Net als veel andere mensen kan ook Billie Eilish bijna niet geloven wat er momenteel in de wereld gebeurt. Via social media probeert ze haar fans in te laten zien hoe serieus de situatie is waar we in zitten. “Het is echt een big deal. Het is geen grapje”, zegt ze op Instagram.

Billie begrijpt dat mensen niet op de hoogte zijn van de consequenties van het virus. “Dat komt omdat veel van ons niet met eigen ogen hebben gezien wat het kan aanrichten. Het is moeilijk te begrijpen dat het echt is, maar dat is het wel.”

Ondanks alle maatregelen die genomen zijn, blijven mensen uitgaan, naar het strand gaan en met anderen afspreken. Onverantwoordelijk, vindt Billie. “Toen ik voor het eerst over het virus hoorde, dacht ik ook dat het me niet zou raken. Het maakte me niet uit. Ik dacht dat ik immuun was, maar ik realiseerde me niet dat het niet om mij ging. Als jij het virus krijgt, kun je het overbrengen op iemand die veel zwakker is dan jij.”

Volgens Billie moeten we ons leven leiden alsof we zelf besmet zijn met het virus. “Zorg voor jezelf en voor de anderen om je heen op een manier waarop je dat zou doen als je corona zou hebben. Raak mensen niet aan, schud geen handjes, knuffel niet. Ik weet dat het moeilijk is, maar we moeten opofferingen maken.”