Bewezen: pizza als ontbijt is gezonder dan muesli!

2020 Pizza Ontbijt
Lifestyle
Food
30-10-2020 09:22
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Ja hoor, dit is geen grap of een hoax, onderzoek heeft aangetoond dat het eten van een pizza als ontbijt wel degelijk gezonder is dan een kom muesli. Dat bewees diëtiste Chelsey Amer samen met haar team.

Nochtans zijn we er al ons hele leven van overtuigd dat een ontbijt met wat magere yoghurt en muesli de meest gezonde optie is, maar waarom klopt dat dan niet? Wel, volgens het onderzoek heeft dat te maken met een misinterpretatie van de cijfers.

Muesli en soortgelijke ontbijtgranen zoals cruesli en granola zitten vol suiker. En net dat weten veel mensen niet. Als we dan dit soort ontbijt even vergelijken met pizza, merken we dat een pizza veel vet en koolhydraten bevat. Maar wat is dan het best voor de gezondheid? Wel, dan moet je even kijken naar de grootte van jouw portie: yoghurt met muesli van 200 gram bevat iets minder 600 kilocalorieën. Maar een pizzapunt van 200 gram bevat gemiddeld zo’n 406 calorieën. Dat is dus al een opvallend verschil!

Als je dus afgaat op het aantal calorieën, ga je 's ochtends beter voor de pizza. Maar let wel op: hou het dan bij 1 stuk, want anders heeft het geen nut natuurlijk :-)