Bewezen: chocolade helpt tegen hoesten!

2021 Chocolate
Lifestyle
Fit & health
07-03-2021 10:54
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Het lijkt misschien wel té mooi om waar te zijn, maar wetenschappelijk onderzoek heeft wel degelijk aangetoond dat chocolade helpt tegen hoesten.

De universiteit van Hull (Groot-Brittanië) onderzocht namelijk welk middeltje het best zou helpen tegen een hoestbui. Ze vergeleken allerlei hoestsiroopjes en medicijnen met chocolade en wat bleek? Chocolade zou beter helpen tegen hoesten.

“Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar als onafhankelijk clinicus die jaren onderzoek gedaan heeft naar het mechanisme van hoesten, kan ik garanderen dat het bewijs staat als het huis” vertelt de woordvoerder van het onderzoek aan de Britse pers.

Eerder werd ook al aangetoond dat medicijnen die wat cacao bevatten, ook beter werken dan hoestdrankjes. Patiënten die bovendien medicijnen kregen toegediend op basis van chocolade, merkten binnen 2 dagen al vooruitgang. Dit zou komen doordat het plakkeriger en stropiger is dan standaard hoestmedicijnen. Hierdoor zou het een laagje vormen die de zenuwuiteinden in je keel beschermd.

Heb je volgende keer een hoestbui? Dan weet je wat te eten! ;-)