Bevestigd: nieuwe Call of Duty verschijnt later dit jaar

Call Of Duty
Technology
Games
07-02-2021 17:20
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Activision heeft bevestigd dat er later dit jaar weer een nieuwe Call of Duty-game verschijnt. De maker van de razend populaire shooter deed die onthulling tijdens hun zogenaamde 'Investor's Call', een vergadering waarbij investeerders op de hoogte worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Hoewel we nog even zoet zijn met Call of Duty: Black Ops Cold War en de bijhorende battle royal-ervaring Warzone heeft Activision in de tussentijd niet stilgezeten en wordt er achter de schermen al druk gewerkt aan een opvolger. Als alles volgens schema verloopt moet de game ergens in het vierde kwartaal (= tussen oktober en december) van dit jaar in de winkelrekken liggen.

Waar Call of Duty 2021 om zal draaien en welke studio momenteel aan de game werkt, is niet bekend en zal waarschijnlijk nog even een mysterie blijven. Meestal maakt Activision dergelijke aankondigingen pas in de lente of zomer. Dat betekent natuurlijk niet dat we al ideeën kunnen hebben wie achter het roer staat van de nieuwe Call of Duty.

Zoals fans weten heeft Activision drie ontwikkelteams die Call of Duty-games produceren: Infinity Ward, Treyarch en Slegdehammer Games. Elk jaar wisselen de teams elkaar af zodat de andere teams voldoende tijd krijgen om aan hun game te werken. Call of Duty 2020 werd gemaakt door Treyarch, wat de kans zeer klein maakt dat de volgende game ook door deze studio wordt gemaakt. Oftewel: Infinity Ward en Sledgehammer Games zijn dus de meest voor de hand liggende kandidaten.

Welke studio zou jij graag de volgende Call of Duty zien verwezenlijken? Infinity Ward (van de Modern Warfare-reboot) of Slegdehammer Games (van WWII)?