Beste breakers van België eindelijk terug op het podium

Schermafbeelding 2021 04 23 Om 13 34 46
News
News
23-04-2021 14:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Meer dan een jaar hebben ze het zonder vurige battles moeten doen, maar nu is het moment eindelijk daar: onze Belgische breakers maken hun rentree naar het podium. En wel op zaterdag 22 mei, als de Red Bull BC One Cypher Belgium plaatsvindt.

In Gent showen de zestien beste b-boys en vier beste b-girls van ons land hun breaking skills. Dat gebeurt zonder publiek, maar dat betekent gelukkig niet dat we ze niet kunnen volgen. Alles wordt online uitgezonden. Alle zotte flips, stoere power moves, fancy footwork en perfect getimede freezes worden op beeld vastgelegd en gestreamd voor iedereen die het wil zien.

De deelnemende b-boys zijn Tirock (tweevoudig winnaar), Lucky, Titris (ex-kampioen), Emilio, Rateb, Sambo, Cis, Jordi, XL, Narko, Mighty Jimm en Fabab. De b-girls van dienst zijn Camine (titelverdediger) en Alyssa. Dat laat nog plek voor zes breakers die zich via Instagram kunnen opgeven. Wil jij die kans pakken? Dan hoeft je daar maar één ding voor te doen: je skills showen. Dat doe je door op je openbare Instagram-profiel een round van maximum één minuut te plaatsen, daarbij @redbullbe te taggen en de hashtag #RedBullBCOneBE21 te gebruiken.

Aanmelden kan tot en met zaterdag 8 mei. Je moet minimaal zestien jaar oud zijn om mee te mogen doen én je moet permanent in België verblijven. De grote winnaar van de show gaat ervandoor met een ticket naar de Red Bull BC One World Final in Polen later dit jaar (en hopelijk daarna een plekje op de Olympische Spelen in Parijs in 2024). Meer info vind je via de website van Red Bull.

(fotobron: Red Bull Content Pool)