Bekijk de gameplay reveal van Samurai Jack: Battle Through Time

Samurai Jack Game 2020
Technology
Games
17-06-2020 22:50
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Dat er een nieuwe game over Samurai Jack zit aan te komen, weten we al een tijdje. Hoe de gameplay eruitziet weten we nog niet. Dat is nu niet langer het geval meer.

Tijdens het Summer of Gaming-evenement van IGN, werd de allereerste gameplay van Samurai Jack: Battle Through Time onthuld. De beelden geven ons een eerste blik op een aantal levels, enemies en baasgevechten die je vast nog wel bekend voor zullen komen. En dat heeft natuurlijk alles te maken met het verhaal waarop de game is gebaseerd.

Het verhaal begint op het moment waarvoor Samurai Jack zijn hele leven lang heeft getraind: een finaal gevecht met de kwaadaardige heerser Aku. Maar wanneer Jack eindelijk de kans krijgt om zijn aartsvijand te verslaan, opent Aku opnieuw een portaal dat hem naar het verleden katapulteert. Je zou denken dat Jack nu wel beter weet omdat Aku hem dit al eens eerder heeft geflikkerd, maar niets is minder waar.

In de game speel je als Samurai Jack en reis je door de tijd om een manier te vinden om Aku eens en voor altijd te verslaan. Naast het ontmoeten van bekende gezichten die rechtstreeks uit afleveringen van de populaire serie komen, zul je het ook moeten opnemen tegen vijanden uit Jack's verleden waaronder de sinistere Demongo en het bounty hunters-duo Josephine en Ezekiel Clench. Uiteraard ligt ook een gevecht met Aku in de lijn der verwachtingen.

Samurai Jack: Battle Through Time wordt gemaakt door de Japanse ontwikkelaar Soleil in samenwerking met Swim Adult Games en komt deze zomer uit voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Bekijk de 8-minuten-durende gameplay reveal hieronder.