Balenciaga kiest Cardi B als nieuw gezicht

2020 Balenciaga Cardib
Lifestyle
Fashion
04-09-2020 14:31
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Groot nieuws uit de fashionwereld want het Franse luxemerk Balenciaga heeft een samenwerking aangekondigd met de Amerikaanse rapster Cardi B. Die laatste zorgt momenteel voor enorm veel controverse met haar nieuwste single 'WAP'. Toch heeft Balenciaga door dat Cardi B een groot bereik heeft en dat er veel potentieel in haar zit.

“Kijk naar het gezicht van de Balenciaga-campagne! Ik kan me nog levendig herinneren hoe ik me voelde toen ik mezelf op een reclamebord zag staan op Times Square in New York City, en nu sta ik in Parijs! Ik wou dat ik daar was om het persoonlijk te zien!” klinkt het op de Instagram van Cardi B.

“De keuze voor Cardi B als gezicht van de campagne van Balenciaga lijkt op het eerste gezicht opvallend en controversieel, maar voor mij is het geen complete verrassing. In de wereld van de high fashion gaat het net om opvallen en uit het hokje durven denken. Demna Gvasalia - creatief directeur van Balenciaga en een ex-student van de Antwerpse modeacademie – heeft met zijn rebelse mode al bewezen dat hij dat als geen ander kan. Denk maar aan de kanariegele Crocs die hij bij Balenciaga de catwalk opstuurde!", klinkt het bij de Vlaamse modejournalist David van Het Laatste Nieuws.

“Ze heeft wat ze in het Engels noemen, realness. Die authenticiteit is belangrijk geworden in onze maatschappij, en zeker ook in de mode waar zoveel fake en gemaakt is. Ja, sommigen vinden haar vulgair en laag-bij-de-gronds, maar anderen vinden wat ze doet net zo verfrissend en eerlijk.”

Wij zijn alvast fan van het campagnebeeld, want ziet ze er niet fabulous uit?