Ubisoft werkt nog steeds aan ambitieuze 'Avatar'-game

Avatar
Technology
Games
02-02-2020 18:35
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Hoewel het alweer 10 jaar geleden is dat de film 'Avatar' van James Cameron in de bioscopen draaide, wachten we al jaren op de aangekondigde vervolgfilm. Hetzelfde kan gezegd worden over de - op Avatar gebaseerde - open wereld-game die in 2017 werd aangekondigd door Ubisoft, maar sindsdien in de vergetelheid gevallen lijkt te zijn. Tot op de dag van vandaag hebben we bijvoorbeeld nog steeds geen enkele trailer of gameplay van het project gezien.

Ubisoft heeft op Twitter onlangs aan een fan bevestigd dat de game nog steeds springlevend is. Meer details over de game of een releaseperiode werden echter niet gegeven door de ontwikkelaar. Vooralsnog blijft het dan ook de vraag wanneer de game zal verschijnen en of deze nog altijd op PC en de huidige generatie consoles zal verschijnen of exclusief voor next-gen bedoeld is (dit werd nog niet officieel bevestigd).

Zelf denken we dat de game hoogstwaarschijnlijk aan het einde van volgend jaar zal uitkomen, dan verschijnt namelijk 'Avatar 2' in de bioscopen en dus het ideale moment om de game te lanceren. Dit is echter puur speculatie langs onze kant, dus neem dit met een korrel zout.

Wat is The Avatar Project?

The Avatar Project, de voorlopige werktitel van de game, is een open wereld-game die momenteel wordt ontwikkeld door Massive Entertainment (bekend van The Division-games) en zich afspeelt in de adembenemende, maar doorgaans ook gevaarlijke wereld van Pandora. In tegenstelling tot Avatar: The Game, een spel dat in 2009 werd uitgebracht en werd gebaseerd op het verhaal de eerste Avatar-film, wordt de nieuwe game van Ubisoft geen hervertelling van het verhaal, maar een spel waarin spelers op eigen houtje Pandora kunnen verkennen en zich in avonturen kunnen storten.

De film 'Avatar 2' staat momenteel gepland voor release in december 2021. Nadien moet er om de twee jaar een nieuwe film verschijnen.