Australiërs krijgen bizar seksadvies tijdens pandemie: houd 1,5 meter afstand

2020 Seks Sex Vagina Sharon Mccutcheon
Lifestyle
Sex
11-01-2021 14:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Australische gezondheidsautoriteiten hebben bijzondere richtlijnen opgesteld voor mensen die geen idee hebben hoe ze tijdens de pandemie coronaproof seks kunnen hebben. Eén van de meest opmerkelijke tips: draag een mondkapje terwijl je gemeenschap hebt.

Op de NSW Health-website PlaySafe staat allerlei informatie over hoe verschillende lichaamsvloeistoffen het coronavirus van de ene persoon over kunnen brengen op een ander. Er zijn geen aanwijzingen dat COVID-19 kan worden doorgegeven via sperma of vaginavocht. Wel – en dat wisten we natuurlijk al - kun je besmet raken door zo’n beetje alles wat uit je mond of neus spuit. Snot, speeksel, ademhalingsdruppels, noem het maar op.

Volgens PlaySafe zouden we er goed aan doen om tijdens de seks 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Solo-seks zou het veiligst zijn. Wie geen risico wil lopen maar toch samen met een ander tot een seksueel hoogtepunt wil komen, kan zich het beste wagen aan wederzijdse masturbatie. Zoenen moeten we vooral niet doen. “Draag indien mogelijk een drielaags masker om uw neus en mond te bedekken”, zo klinkt het. Andere tips zijn het dragen van condooms, het wassen van seksspeeltjes en het gebruik van beflapjes.

Wijzer geworden?