Artiesten van 'Liefde voor Muziek' steken jongeren een hart onder de riem

Schermafbeelding 2020 11 09 Om 15 43 16
News
Coronavirus
09-11-2020 17:45
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Tijdens de uitzending van ‘Liefde voor Muziek’ worden aanstaande vrijdag eens geen covers van elkaars hits gezongen. In plaats daarvan brengen de artiesten betekenisvolle nummers voor veerkrachtige jongeren ten gehore. En dat allemaal in het teken van Rode Neuzen Dag.

Het wordt een atypische uitzending. De kandidaten van de vorige editie - Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet en The Starlings - komen dit keer met nummers die door zeven jongeren zijn uitgezocht. Elke zanger of zangeres zingt speciaal voor één van deze jongeren een nummer dat voor hem of haar een speciale betekenis heeft. Want muziek is niet alleen de rode draad voor ‘Liefde voor Muziek’, maar ook voor Rode Neuzen Dag 2020.

De jongeren hebben elk een opmerkelijk parcours op sociaal, fysiek of mentaal vlak. Zo leert Sean de 20-jarige transgender Jonas kennen, zingen The Starlings voor de 18-jarige Aimee met een ontwikkelingsstoornis en komt Gene Thomas in contact met de 20-jarige Roy, die bij een ongeval twee benen en een arm verloor. Peter Vanlaet wordt gekoppeld aan de zwaar gepeste Evelien, Karen Damen aan de depressieve Lieselot en Regi aan Eline, een jonge vrouw die haar hele leven al kampt met kinderreuma. André Hazes zal speciaal voor Gwen, die al op jonge leeftijd haar moeder verloor, een liedje van Clouseau zingen.

De aflevering wordt vrijdag 13 november om 20.40 uur uitgezonden op VTM.