Artiesten geven non-stop concert van 24 uur in Sportpaleis

Schermafbeelding 2021 02 23 Om 10 17 04
Lifestyle
Things to do
23-02-2021 15:25
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het is over tweeënhalve week precies een jaar geleden dat de concertzalen in ons land de deuren moesten sluiten. Sindsdien moeten we optredens van onze favoriete artiesten missen en missen onze favoriete artiesten hun fans. Om te laten zien dat ze er klaar voor zijn het podium weer te bestormen, geven ze op 12 maart een non-stop concert dat maar liefst 24 uur duurt.

Miguel Wiels komt samen met zijn band uit zijn kot en gaat een etmaal lang spelen in het Sportpaleis. Dat doet hij niet alleen, maar in samenwerking met tientallen artiesten die hem al hebben laten weten mee te willen doen. Ze brengen eigen nummers of covers. “Na een jaar zijn de kriebels niet meer te houden. Iedereen uit de sector wil muziek maken, welnu, we gaan dat met mijn band doen. Het is hartverwarmend hoeveel artiesten belangeloos hebben toegezegd om met ons mee te spelen. We hebben een setlist van meer dan 400 nummers klaar staan. Het wordt een lange marathon en we zullen er na 24 uur wellicht nog niet genoeg van hebben”, zegt Miguel Weerts.

Het initiatief mag ook rekenen op de steun van minister-president Jan Jambon: “We hebben het meest desastreuze jaar in de geschiedenis van onze cultuur- en evenementensector achter de rug. Ik zet heel graag mee mijn schouders onder 24 UUR LIVE. Want dat is wat we moeten doen: de muziek laten doorgaan, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Ik hoop dat we snel weer ons normaal leven zullen kunnen oppikken.“

24 UUR Live wordt integraal gestreamd en is vanaf vrijdag 12 maart om 18.00 uur te volgen via de website van HLN en in de HLN-app. De livestream wordt verrijkt met interactiviteit, korte interviews en een blik achter de schermen.