Polizei Jebroer
Entertainment
Music

Arrestatie rapper Jebroer werd in scène gezet

10-02-2019 12:43
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Vorig week doken er videobeelden op waarin de Nederlandse rapper Jebroer met zijn wagen werd tegengehouden door politie nadat hij verschillende verkeersregels op de openbare weg aan zijn laars lapte. Zo haalde hij snelheden ver boven het toegestane limiet en reed hij door een rood licht. Toen een cameraman vervolgens de confrontatie tussen de rapper en de agenten filmde, werd Jebroer woedend. TAGMAG nam destijds contact op met de rapper, maar die wou nog niets kwijt over de beelden.

Nu blijkt dat het hele incident om opgezet spel ging en in scène werd gezet voor de nieuwe videoclip van de rapper. Voor de clip van het nummer 'Polizei' werden namelijk een achtervolging en arrestatie opgenomen waarvoor het productiebedrijf materiaal van echte politieagenten had gehuurd.

Ondanks dat de videobeelden dus niet authentiek blijken te zijn, wil dat nog niet zeggen dat Jebroer niet in aanraking is gekomen met de echte politie. Het productiebedrijf die de videoclip maakte, was namelijk niet alle afspraken nagekomen. Zo werd er afgesproken dat de gehuurde politiewagen niet op de openbare weg mocht rijden, wat wel gebeurde, en werden eerdergenoemde verkeersregels overtreden die de veiligheid op de openbare weg in het gedrang kan brengen. De Nederlandse politie bekijkt nu of er juridische stappen ondernomen kunnen worden tegen de makers van de videoclip.