Apple stelt nieuwe en 'betaalbare' iPhone SE officieel voor

I Phone Se 2020
Technology
Hardware
15-04-2020 20:44
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Na weken speculatie en geruchten heeft Apple vandaag eindelijk de langverwachte nieuwe iPhone SE officieel voorgesteld. Concreet gaat het om de goedkoopste iPhone die Apple op de markt brengt.

De iPhone SE 2020 ziet eruit als een iPhone 8, maar is net zo krachtig als een iPhone 11. Met andere woorden: de nieuwe smartphone van Apple komt een 4,7 inch Retina HD-scherm (12 cm) en heeft Apple's snelste processor, de A13 chip, in zich. Net zoals het originele model uit 2016, heeft ook het nieuwe iPhone SE-model wederom een home-knop en vingerafdrukscanner. Het apparaat is daarnaast water- en stofbestendig en is geschikt voor draadloos opladen.

Cameragewijs kan je met de nieuwe iPhone SE vlotjes filmen in 4k aan 60fps en krijgt de smartphone, net zoals de iPhone 8, een 12-megapixelcamera aan de achterkant en een 7-megapixelcamera aan de voorkant. Voorts zou de batterijduur volgens Apple vergelijkbaar zijn met die van een iPhone 8.

Zoals eerder al vermeld, is de nieuwe iPhone SE momenteel de goedkoopste iPhone die door Apple wordt aangeboden op de markt. Het instapmodel dat verkrijgbaar is in de kleuren zwart, wit of rood en een opslag heeft van 64GB kost je dan ook 'slechts' 489 euro. Wil je meer opslag? Dan heb je nog keuze uit een model met 128GB of 256GB opslag. Die zijn natuurlijk ietsje duurder en kosten respectievelijk 539 en 659 euro. De nieuwe iPhone SE is vanaf vrijdag te bestellen.

(Foto: Apple)